Tip en ven Tip en venPrintPrintRSSAbonner på RSS-feed
 

SÆRLIGT VIGTIGT i den lille have

Af: LIlly Ravn

08/19/12

Alt hvad der er vigtigt for en have er særligt vigtigt for den lille have. Planlægningen er derfor alfa og omega. Haven skal tænkes igennem på alle ledder og kanter, i alle tre dimensioner.

Skab rum. Tænk haverummet som et udendørs opholdsrum, der supplerer de indendørs rum. Det vil sige et rum, der har både vægge, gulve og et loft. Til et hyggeligt lille byhus med små rum passer et lille intimt haverum fint. Væggene i haverummet kan enten være mure, der er der i forvejen. De kan også beklædes eller bygges op af et espalier eller en pergola, som beplantes med slyngplanter. Enkelte mindre træer skaber loft og smukke belægninger danner gulv. Som i et hus er det også vigtigt at skabe god forbindelse mellem rummene. Hvis der kun er adgang til haven via en sti bag om huset, vil en ny havedør åbne de to verdener for hinanden.

Skab struktur. Et lille rum kan let blive rodet, hvis man vil mange ting på en gang. Vælg derfor et bestemt tema, f.eks. at haven skal være romantisk, eller enkel og grøn, eller hvad det måtte være. Vælg én overskift og følg den. Og uanset hvilket tema du vælger, så skab struktur i haven. Stier og pladser danner linier i haven. Også planter der er faste i formen, der sættes i et mønster, danner struktur. Alt sammen linier der giver en god kontrast til frodige planters former.

 
ArkitektLandskab & HaveSkovfogedeTeknik & EnergiØkonomi & Jura
Created by
Webdesign:
crosendahl.dk

Programmering:
jyskweb.dk